Bike Brothers theatervoorstelling “Lang leve de fiets”

Cycle Fun Productions werkt samen met de Bike Brothers aan: ‘Lang leve de fiets’, een interactieve theatervoorstelling over de fiets. Het stalen ros doet in Nederland, als vervangend paard, al bijna hondervijftig jaar trouw diens als misschien wel hét ultieme vervoermiddel. Het is snel, gezond, duurzaam, handig én superleuk, maar ja ook maar ‘gewoon’ een fiets, maar dat is niet altijd zo geweest!

We zijn diep in de fietsarchieven gedoken en hebben feiten, verhalen en ideeën verzameld, om ze samen te smelten tot een interactieve voorstelling, waarin de Bike Brothers, samen met het publiek, de fiets als belangrijk gezicht van de Nederlandse samenleving in het zonnetje zetten.
Dat doen we onder andere met de spelshow: ‘Ken je fietsen’’, waarin we het publiek aan de tand voelen over hun fietskennis (geschiedenis, cultuur, techniek). We hebben fietsverhalen, poëzie en korte acts en we dagen het publiek uit voor een fris debat over de plek van de fiets in onze cultuur. En uiteraard nemen we een paar leuke ‘gewone’ fietsen mee, die mogen worden uitgeprobeerd door het publiek.

Zo willen we de ‘gewone’ fiets uit de schaduw van het alledaagse trekken en hem lekker in het zonnetje zetten. ‘Lang leve de fiets!’ Wist je dat de fiets volgend jaar (2017) 200 jaar bestaat?

‘Lang leve de fiets’ zal te zien zijn op scholen, festivals, evenementen en in theaters. De Bike Brothers zijn ook goed in te zetten tijdens openingen, (product) presentaties en als publiekstrekker. De sketches zijn in te wisselen en aan te vullen n.a.v een (sub)thema.

Bike Brothers gespeeld door: Arjen Dijkstra en Marc Heijboer

www.bikebrothers.org

Recent Posts