WV Amsterdam zaterdagkoers tijdens het Holland Bike Festival

 

Bij WV Amsterdam organiseren we clubwedstrijden die door renners uit het hele land bezocht worden. Dit doen wij voor het hele spectrum aan fanatieke wielrenners die het leuke vinden om hun krachten te meten in een echte wedstrijd. Regelmatig staan echte profs zoals Niki Terpstra of Laurens ten Dam bij ons aan de start. Het is bij ons dus regelmatig mogelijk om je krachten als amateur renner te meten met de profs.

WVA is opgericht als veteranen club en het grootste deel van de leden is de 40 jaar dan ook al gepasseerd. WVA organiseert 4 wedstrijden per week. Op maandag en woensdag avond op zaterdag 15.00 voor (basis) licentie houders. Op de zaterdag om 13.00 houden we ook nog een wedstrijd voor niet licentiehouders, zogenaamde trimmers. De laatste wedstrijd is erg geschikt voor mensen die kennis willen maken met het rijden van wielerwedstrijden. Ons parcours zonder scherpe bochten maakt het mogelijk voor iedere wielrenner met een goede conditie om in het peloton mee te draaien. De meeste mensen die bij ons beginnen met het rijden van wedstrijden zijn zo enthousiast dat ze lid worden en vervolgens ook aan de andere wedstrijden van WVA mee gaan doen.

Mochten jullie dus bij het bezoeken van het bikefestival eens willen proeven aan het rijden van een “echte” wielerkoers dan kan dat op de zaterdag bij WV Amsterdam. Om 13.00 starten we bij de trimmers en om 15.00 bij de licentiehouders. Hierbij is het uiteraard belangrijk dat de racefiets in goede staat verkeerd en er geen pompen, zadeltassen etc. op de fiets gemonteerd worden. Inschrijven gebeurd bij het tijdelijke clubhuis van WV Amsterdam aan het parcours, de ingang van het parcours ligt tegenover de Sloterweg 1148. Kom je voor het eerst kom dan een half uur voor de start zodat je je rustig kunt inschrijven en kunt infietsen op het parcours. Voor meer informatie kijk op www.wvamsterdam.nl of stel vragen via webteam@wvamsterdam.nl.

Recent Posts